Vízum, zöldkártya, nyaralás

A nyári vakációs szezonban érdemes a megérdemelt nyaralás és utazás előtt ellenőrizni, hogy minden rendben van-e papírjainkkal.

Zöldkártyások esetében az országból való ki- és beutazáshoz elegendő egy érvényes útlevél, és egy érvényes zöldkártya felmutatása.

Érdemes még jóval az utazás előtt ellenőrizni az útlevélen és a zöldkártyán szereplő lejárati dátumot. Amennyiben valamelyik dokumentum érvényességi ideje már lejárt, akkor javaslott ezeket az utazás előtt meghosszabítani, ugyanis lejárt papírokkal problémák adódhatnak a beutazás során.

A zöldkártyák lejárati ideje magán a kártyán kerül feltűntetésre. Amennyiben ez lejár, az nem jelenti azt, hogy a kártya birtokosa elveszíti bevándorló státuszát. A kártya lejárati ideje nem befolyásolja birtokosa státuszát. Az éppen lejáró zöldkártyákat pedig a Bevándorlási Hivatlahoz küldött kérelem beadásával rövid idő alatt meg lehet hosszabítani.

Függőben lévő bevándorlási kérelmek esetében azonban az ország elhagyása súlyos következményekkel is járhat. Így például azon személyek esetében, akiknek I-485-ös bevándorlási kérelmük éppen elbírálás alatt áll, nem javaslott az utazás, ugyanis az ország elhagyása a bevándorlásra irányuló szándéról való lemondást jelenti, és a bevándorlási kérelem automatikusan visszavonásra kerül. Ezért függőben lévő bevándorlási kérelmek esetében nem javaslott külföldi utazás.

Az országban hosszabb tartózkodásra jogosító vízummal rendelkezők esetében is fontos, hogy a külföldi nyaralást követő beutazáskor rendelkezzenek érvényes útlevéllel és vízummal.

Fontos megjegyezni, hogy azon személyek, akik vízummentesen érkeztek be az országba, és a kilencven napos ittartózkodás során el kívánnak látogatni Kanadába, Mexikóba,illetve a Karib Tenger valamely szigetére, azoknak lehetőségük van arra, hogy a pár napos utazás után a vízummentességi programban a kilencven napból még megmaradt időre újra bebocsátást kaphassan az Egyesült Államokba.

Vízumokkal, illetve bevándorlással kapcsolatban felvetődött kérdéseikkel és problémáikkal keressék irodánkat ingyenesen hívható telefonszámunkon. Goldberger Péter 1(866) 984-9833 Jelen publikáció kizárólag tájékoztató jellegű, jogi tanácsadásnak nem tekinthető. Felmerülő jogi problémáikkal forduljanak irodánkhoz bizalommal