Lakcím Módosítás Bejelentése

A Bevándorlási Törvény szerint az Egyesült Államokban tartózkodó nem amerikai állampolgárok kötelesek bejelenteni a Bevándorlási Hivatalnak, ha megváltozik az eredetileg megjelölt lakcímük.

A lakcím módosítás minden nem-bevándorló és bevándorló személyre egyaránt vonatkozik. Így vízummal és zöldkártyával rendelkező személyek is kötelesek bejelenteni, ha megváltozik a címük. A lakcím változást a költözéstől számított tíz napon belül kell bejelenteni a Bevándorlási Hivatalnak.

A címváltozást az AR-11 nevű formanyomtatvány igénybe vételével, illetve elektronikus úton lehet bejelenteni a Bevándorlási Hivatal www.uscis.gov weboldalon.

A formanyomtavány kitöltéséhez szükséges a név, születési adatok, a régi és az új cím megadása, valamint az országba való utolsó beérkezés helye és ideje.

A lakcím változás bejelentése rendkívül fontos lehet azok számára, akiknek valamilyen kérelme még elbírálás alatt áll. Mivel a mostani igen lassú ügyintézés miatt egy kérelem elbírálása hónapokig, akár évekig is eltarthat, érdemes az esetleges lakcímváltozásokat bejelenteni, ugyanis ha nem történik semmilyen lakcím változási bejelentés, akkor a Bevándorlási Hivatal még évek múltán is a kérelem beadásakor megjelölt címet fogja értesítési címként használni, minden egyes esetben.

A lakcímváltozás bejelentésével elkerülhető lehet számtalan olyan gond és probléma, amely kizárólag abból adódik, hogy a kérelmező rossz címen lett értesítve, vagy a Bevándorlási Hivatal rossz címre küldte ki a jóváhagyó, esetleg elutasító, vagy egyéb határozatait.

Ezért a problémák elkerülése érdekében javasoljuk, hogy akinek függőben lévő kérelme van beadva, vagy egyéb értesítést vár a Bevándorlási Hivataltól, az jelentse be lakcímének és értesítési címének esetleges változását.

Vízumokkal, illetve bevándorlással kapcsolatban felvetődött kérdéseikkel és problémáikkal keressék irodánkat ingyenesen hívható telefonszámunkon. Goldberger Péter 1(866) 984-9833 Jelen publikáció kizárólag tájékoztató jellegű, jogi tanácsadásnak nem tekinthető. Felmerülő jogi problémáikkal forduljanak irodánkhoz bizalommal.