A jelenleg hatályos bevándorlási törvények több típusú munkavállalást biztosító vízum megszerzésére is lehetőséget adnak. Ezen vízumok köre sajnos igen szűk, és megszerzésük feltételei is igen szigorúak.

 

A munkavállalást biztosító vízumoknak általában két fontos követelménye és előfeltétele van.

 

Az első, hogy munkavállalási vízumot kizórólag az kérelmezhet, akinek van  hivatalos munkaajánlata egy amerikai cégtől, amely a munakvállalót hajlandó  vízumra szponzorálni. Emelett a másik fontos feltétel, hogy a munkavállaló, amennyiben Amerikában tartózkodik, legális státusszal kell, hogy rendelkezzen, ha az országon kívül tartózkodik, akkor pedig az szükséges, hogy a munkavállaló jogosult legyen a beutazásra.

 

A legtöbb vízumkategória magasan képzett munkaerő számára áll rendelkezésre. Emellett azonban vannak olyan kategóriák is, melyek szezonális, vagy rövidtávú munka elvégzésére állnak rendelkezésre, melyek esetében a munkavállalóval szemben támasztott követelmények sokkal alacsonyabbak.

 

A munkavállalást biztosító vízumok ideiglenes munkavállalásra adnak lehetőséget, ami függően a vízum típusától lehet néhány hónap, illetve néhány év is. Előnyük viszont az, hogy a legtöbb esetben az ilyen vízumok birtokosai előtt megnyílhat a lehetőség a munkavállaláson keresztüli bevándorlásra.

 

Ezen vízumakategóriákra jellemző továbbá az, hogy többségükben limitált számban állnak rendelkezésre, és évente csak meghatározott időben kérelmezhetők. Remélhetőleg ezen szabályok az új kormány által ígért és hangoztatott bevándorlási reform után enyhülni fognak, és növekszik majd az évente kiadható vízumok száma is. 

 

A munkavállalást biztosító vízumok legfontosabb kategóriái közül kiemelhetőek a H, L, O, illetve P kategóriák.  Ezen vízumkategóriákról, megszerzésükre vonatkozó követlményekről és feltételekről következő cikkeinkben részletes tájékoztatást adunk.

 

Vízumokkal, munkavállalással, illetve más bevándorlással kapcsolatban felvetődött kérdéseikkel és problémáikkal keressék irodánkat ingyenesen hívható telefonszámunkon.

 

Goldberger Péter 1-866-984-9833

Jelen publikáció kizárólag tájékoztató jellegű, jogi tanácsadásnak nem tekinthető.

Felmerülő jogi problémáikkal forduljanak irodánkhoz bizalommal.