A H1C vízum ideiglenes munkalehetőséget biztosító vízum, melyet szakképesítéssel rendelkező nővérek igényelhetnek. A vízum három évre biztosít tartózkodási-, és munkalehetőséget, amely meghosszabítható, illetve a H1C vízum birtokosának lehetősége nyílik a munkavállaláson keresztüli bevándorlásra is.

 

A vízum azon nővérek számára áll rendelkezésre, akik az Egyesült Államok olyan részében hajlandóak munkát vállalni, ahol nincs elegendő nővér és a terület egészségügyi dolgozó hiányban szenved.

 

Az évente kiadható H1C vízumok száma limitált és szigorú feltételekhez kötött, ezért több esetben lehetséges, hogy az, aki megfelel a H1C vízum feltételeknek rögtön kérelmezheti inkább a zöldkártyát, amely esetben nem okoz problémát a vízumok limitált száma. 

 

A nővéreknek rendelkezniük kell hivatalos külföldi nővér képesítéssel és egy, a hivatás folytatására kiállított engedéllyel, vagy az Egyesült Államokban szerzett egészségügyi diplomával.

 

Az otthoni nővér képesítés mellett a vízum megszerzéséhez szükséges egy nemzetközi vizsga (NCLEX-RN) letétele és egy TOEFL angol nyelvvizsga.

 

A H1C vízum birtokosa magával hozhatja gyermekeit és házastársát, akiknek lehetőségük nyílik arra, hogy iskolába járhassanak, de nem dolgozhatnak.

 

A Munkaügyi Minisztérium a következő kórházakat jelölte meg, amelyek jelenleg kérelmezhetik a H1C vízumot nővérek számára.

 1. Beaumont Regional Medical Center, Beaumont, Texas
 2. Beverly Hospital, Montebello, California
 3. Doctors Medical Center, Modesto, California
 4. Elizabeth General Medical Center, Elizabeth, New Jersey
 5. Fairview Park Hospital, Dublin, Georgia
 6. Lutheran Medical Center, St. Louis, Missouri
 7. McAllen Medical Center, McAllen, Texas
 8. Mercy Medical Center, Baltimore, Maryland
 9. Mercy Regional Medical Center, Laredo, Texas
 10. Peninsula Hospital Medical Center, Far Rockaway, New York
 11. Southeastern Regional Medical Center, Lumberton, North Carolina
 12. Southwest General Hospital, San Antonio, Texas
 13. St. Bernard Hospital, Chicago, Illinois
 14. Valley Baptist Medical Center, Harlingen, Texas
Javasoljuk, hogy azon személyek, akik nővérként kívánnak elhelyezkedni az Egyesült Államokban, lépjenek kapcsoltba a fenti kórházakkal.

A H1C vízumkategóriának több részletszabálya is van, így minden ügy esetében körültekintő elemzést igényel a vízumra jogosultság megállapítása. 

A H1C vízummal, illetve bevándorlással kapcsolatban felvetődött kérdéseikkel és problémáikkal keressék irodánkat ingyenesen hívható telefonszámunkon.

Goldberger Péter 1(866)984-9833 Jelen publikáció kizárólag tájékoztató jellegű, jogi tanácsadásnak nem tekinthető. Felmerülő jogi problémáikkal forduljanak irodánkhoz bizalommal.