Zöldkártya Lottó Eredmények!

A korábbi évekhez hasonlóan ebben az éveben is Május hónaptól várhatóak a zöldkártya lottó eredményei. A nyerteseket a jelentkezési lapon megadott címen értesítik.

Amennyiben valaki megnyeri a zölkártya lottót, 2010. szeptember 30.-ig be kell fejeznie a bevándorlási eljárást. Ez az időpont a legvégső határidő, így érdemes a procedúrát időben elkezdeni.

A zöldkártya lottó nyerteseinek is meg kell felelniük a bevándorlásra vonatkozó alapvető jogszabályi feltételeknek, és bizonyítaniuk kell ezen feltételeknek való megfelésüket a lottó megnyerését követő eljárás során.

Attól függően, hogy a nyertes az Egyesült Államokban tartózkodik-e vagy külföldön, két út áll rendelkezésre a bevándorlásra.

Amennyiben a nyertes az Egyesült Államokban tartózkodik, akkor a státuszát módosíthatja bevándorló státuszra, úgy hogy nem hagyja el az országot, ha pedig a nyertes Magyarországon vagy más külföldi országban tartózkodik, akkor a helyi amerikai nagykövetségen, vagy konzulátuson kell bevándorlási vízumért folyamodnia.

Fontos tudni, hogy a zöldkártya lottó nyerteseinek házastársai és gyermekei is jogosulttá válnak a zöldkártya megszerzésére. A családtagokat fel kell tüntetni a bevándorolási kérelemben. Amennyiben ez nem történik meg, később már sokkal nehezebb és hosszadalmasabb lesz a családtagok bevándorlása.

A zöldkártya lottó megnyerését követő bevándorlási eljárással kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak irodánkhoz bizalommal. Irodánk örömmel segédkezik a konzulátusi eljárások lebonyolításában is.

Goldberger Péter

1(866)984-9833

Jelen publikáció kizárólag tájékoztató jellegű, jogi tanácsadásnak nem tekinthető.

Felmerülő jogi problémáikkal forduljanak irodánkhoz bizalommal.