Milyen adósságoktól nem szabadulhatunk a magáncsőd eljárás lefolytatása esetén

Múlt héten közölt cikkünkben azon adósságokról beszéltünk, melyektől az adós a csődeljárás lefolytatását követően teljes mértékben megszabadulhat. Fontos tudni azonban, hogy vannak olyan adósságok, amelyek még a csődeljárás lefolytatását követően is megmaradnak. Ezen típusú adósságok visszafizetése alól a csődeljárásra vonatkozó törvény szerint az adós nem mentesülhet.

Az alább felsorolt adósságok fizetése alól nem kap mentesítést az adós a csődeljárás lefolytatását követően:

  • Adótartozások
  • Tanulói Hitelek
  • Gyermek- és asszonytartásra vonatkozó kötelezettségek
  • Csalás, megtévesztés révén felgyülemlett adósságok
  • Olyan adósságok, amelyek nem szerepelnek a csődeljárási kérelemben
  • Kormányzati szervek, állami szervek által kiszabott bírságok

A fenti lista nem teljes, és a leggyakrabban előforduló adósságtípusokat hivatott felsorolni; melyek mellett további terhek is léteznek, melyek fizetése alól az adós nem mentesülhet. Ezen adósságok fizetésének törlesztését tehát az adósnak a csődeljárás után folytania kell, függetlenül attól, hogy más tartozásai fizetése alól felmentést kap.

A csődeljárás lefolytatásával és részletszabályaival kapcsolatban felmerülő kérdéseikkel keressék fel irodánkat bizalommal.   Goldberger Péter 1(866)984-9833 Jelen publikáció kizárólag tájékoztató jellegű, jogi tanácsadásnak nem tekinthető. Felmerülő jogi problémáikkal forduljanak irodánkhoz bizalommal.