Bevándorlási kérelmek beadása gyermekek esetében

Az Amerikai Bevándorlási Ügyvédek Szövetsége nemrégiben tett közzé egy igen fontos bevándorlással kapcsolatos követelményt. A Bevándorlási Hivatal megköveteli, hogy minden tizennégy éven felüli gyermek bevándorlási kérelmének beadása esetében, a gyermek saját kezűleg írja alá a bevándorlási formanyomtatványokat.

A tizennegyedik életévüket betöltött, és annál idősebb gyermekek esetében a szülők, illetve a gyám sem írhatja alá a bevándorlási formanyomtatványokat. Bármely, a fent említett korosztályba tartozó gyermek nevében beadott kérelmet a Hivatal vissza fogja utasítani, amennyiben az nem a gyermek által került aláírásra.

Természetesen a tizennegyedik életévüket még be nem töltött gyermekekre ez a szabály nem vonatkozik. Így a tizennégy év alatti gyermekek esetében a bevándorlási kérelmeket a szülők, illetve a gyám is aláírhatja.

Ezen szabály betartása igen fontos lehet, ugyanis bevándorlási kérelmek esetében a visszautasítás súlyos következményekkel járhat, ugyanis az ilyen kérelmeket a bevándorlási hivatal nem tekinti folyamatban lévő ügyként, így a kérelmet az elutasítás után újra be kell adni.

Ez azt eredményezheti, hogy esetleg a szülőknek beadott kérelem már folyamatban lehet, a gyermek kérelme pedig más elbírálási dátumot kaphat, és előfordulhat, hogy ezért a késés miatt időt veszít. Így csak jóval később tud vízumszámhoz juti, ami még tovább húzza az eljárást.

Bevándorlással, illetve vízumokkal kapcsolatban felvetődött kérdéseikkel és problémáikkal keressék irodánkat ingyenesen hívható telefonszámunkon.

Goldberger Péter 1(866)984-9833 Jelen publikáció kizárólag tájékoztató jellegű, jogi tanácsadásnak nem tekinthető. Felmerülő jogi problémáikkal forduljanak irodánkhoz bizalommal.