Vízummentesség

2008. november 17-től a magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból, 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba. Ennek feltétele a bordó színű új elektronikus útlevél, érvényes oda-vissza utazásra szóló repülőjegy, valamint az ESTA beutazási engedély, melyet https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ weboldalon lehet kitölteni és benyújtani. Akinek még a régi kék szinű útlevele, és abban még érvényes túrista vízuma van, az utazhat az érvényes túrista vízummal, és nem szükséges új beutazási engedélyt kérni. Zöldkártya Lottó 2008. December 1.-én jár le a DV-2010 zöldkártya lottó kérelmek beadási határideje. A kérelmeket a lejárat napján deli tizenkét óráig fogadja el a rendszer. Aki úgy gondolja, hogy jelentkezni kíván, az még a fenti időpontig megteheti. Eredmények jövő tavasszal várhatóak. Akik az előző DV-2009 lottóval kapcsolatban ebben az évben értesítést kaptak arról, hogy megnyerték a zöldkártyát, azok jövő szeptemberig kell, hogy befejezzék a bevándorlási eljárást. Obama és a bevándorlás kérdése Barack Obama több ízben kijelentette, hogy egy átfogó bevándorlási reform híve. A választásokat követően több bevándorlással fogalkozó szervezet, és bevándorlási reform aktivista tartja életben és a nyilvánosság előtt a bevándorlás sürgető kérdésének megoldását. Az aktivista csoportok elsődleges célja a politikai nyomásgyakorlás annak érdekében, hogy az új elnök hivatalba lépését követően, minél korábban gyakorlati megoldás születhessen a kérdéssel kapcsolatban. A bevándorlási törvénymódosító javaslatokról, valamint az ezzel kapcsolatos új hírekről, ígéretünkhöz híven folyamatosan fogjuk tájékoztatni a kedves olvasókat. Ezúton is köszönjük a témával kapcsolatban hozzánk eljuttatott leveleiket. Mint azt múlt heti cikkünkben is jeleztük, még törvény nem született a reformról, így még az itt-tartózkodás legalizálására irányuló kérelem nem adható be. Amennyiben kívánják, hogy irodánk értesítse Önöket, ha már lesz olyan törvény, mely lehetővé teszi az illegális státusz legalizálását, kérjük juttassák el irodánkhoz elérhetőségeiket, melyeket továbbra is az info@ugyvedusa.com e-mail címünkre várjuk.

A vízummentességi programmal, zöldkártya lottóval, illetve más bevándorlással kapcsolatban felvetődött kérdéseikkel és problémáikkal keressék irodánkat ingyenesen hívható telefonszámunkon.

Goldberger Péter 1(866)984-9833 Jelen publikáció kizárólag tájékoztató jellegű, jogi tanácsadásnak nem tekinthető. Felmerülő jogi problémáikkal forduljanak irodánkhoz bizalommal.